Over mij

Na mijn opleiding logopedie in Gent (afgerond in 1982) aan het Hoger Rijks Instituut voor Paramedische Beroepen, heb ik gewerkt in verschillende instellingen, ziekenhuizen, opleidingsinstituten en een eigen logopediepraktijk. Ik heb jarenlange ervaring als logopediste en stemtherapeut. Ik ben me altijd vol enthousiasme blijven bijscholen, heb o.a. alle levels van cursussen behaald als ‘Nasaleren’ volgens Pahn, ‘Abspannen’ volgens Coblenzer, ‘Akzentmethode’ volgens Svend Smit. Onlangs nog (2019) de MFL (Manuele Facilitatie van de Larynx, A en B).

Sinds 2010 ben ik naast de logopedie steeds meer aandacht gaan besteden aan het spreken tijdens presenteren en raakte steeds meer gefascineerd hoe het stemgebruik en de manier van presenteren de hele persoon en haar geschiedenis raakt.

Daarom ben ik mij op twee sporen verder gaan verdiepen.

Vocal coach

Komend uit een ‘muzieknest’ heb ik van jongs af aan een passie voor de stem als instrument. Muziek en muziekopleiding heb ik met de paplepel meegekregen. Ik volgde zanglessen, zong doorlopend mee in koren (o.a. bij concert- en operatieproducties van mijn vader, dirigent), bij koorprojecten en sinds 2018 zing ik in een klein ensemble van 6 zangers.

Door de sterke overtuiging dat iedereen kan leren zingen en door een groot verlangen om de stemcoaching ook op het zingen toe te passen, heb ik van 2017-2019 de driejarige UVS (Universal Voice System) opleiding gevolgd, heb een teachers degree behaald en help daar, waar mensen blokkades ervaren in hun zangstem.

 

Communiceren

En omdat de stem niet los te zien is van de hele persoon, en omdat de communicatie in het algemeen mij enorm fascineert, heb ik in de periode 2019 – 2021 verschillende cursussen gevolgd op het gebied van Geweldloze, ofwel Verbindende Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Kort gezegd: verbinding maken met jezelf en beter leren begrijpen waar reacties mee te maken hebben, vergemakkelijkt het maken van verbinding met een ander en het blijven zien van hem/haar als gesprekspartner in plaats van als obstakel. Sinds 2021 werk ik als Verbindend Coach.

Momenteel volg ik een traject voor bemiddelingsvaardigheden, ook gebaseerd op Verbindende Communicatie. Dit hoop ik in februari 2024 af te ronden.

 

Maak een afspraak

Meer weten over mij?

Menu